+31 (0)10 71 44 600 info@inigo.nl

mr. C.F. Wassenaar

Florimond Wassenaar is sinds 2000 advocaat. Hij werkte in het verleden bij het Buro voor Rechtshulp in Rotterdam en Böhler advocaten in Amsterdam (thans Prakken D’Oliveira human rights lawyers). In 2009 vormde hij met drie collega’s een advocatenkantoor in Rotterdam-West dat in 2017 is opgegaan in Inigo advocaten. Van meet af aan heeft Florimond zich als advocaat beziggehouden met het vreemdelingenrecht en het nationaliteitsrecht. Binnen het werkveld van het migratierecht ligt het accent van zijn praktijk op het terrein van nationaliteit, nationale veiligheid, openbare orde, vreemdelingenbewaring en gezinshereniging. Hij verleent rechtsbijstand zowel met behulp van gefinancierde rechtsbijstand als ook op betalende basis.

Florimond is naast advocaat ook docent bij het opleidingsinstituut voor sociaal recht,  OSR. Hij geeft daar cursussen over de actualiteiten in vreemdelingenbewaringsrecht en algemeen regulier vreemdelingenrecht.

Wilt u meer weten of heeft u een vraag, neemt u dan contact met hem op via zijn rechtstreekse telefoonnummer of zijn e-mail (knoppen links) . Een eerste kort gesprek aan de telefoon is gratis. Op die manier kan hij met u vast stellen of hij wat voor u kan betekenen.

Lidmaatschappen: lid van de specialistenvereniging migratierecht (SVMA) en Werkgroep Rechtsbijstand Vreemdelingenrecht (WRV)

Florimond heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Vreemdelingenrecht
– Vreemdelingenbewaring
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.